Welkom op de website van weerpresentator Roland van der Zwaag

Het zonnige en droge voorjaarsweer houdt aan: terrasweer in Noord-Nederland!

//Het zonnige en droge voorjaarsweer houdt aan: terrasweer in Noord-Nederland!

Het zonnige en droge voorjaarsweer houdt aan: terrasweer in Noord-Nederland!

Zeer zacht, zonnig en droog voorjaarsweer eind maart!!

Volgende week draait de wind naar zuidwestelijke richtingen en wordt het zeer zacht voor de tijd van het jaar met middagtemperaturen eerst rond 15 °C en later volgende week verwacht ik wel 18 °C!! De laatste keer dat dergelijke temperaturen zijn gemeten was eind september 2016.

Het blijft tot en met vrijdag droog, deze dagen starten regelmatig met mist met daarna al vrij snel stralend zonnig weer. In de loop van de week zijn er ook vriendelijke stapelwolken en de zuidwestenwind doet het rustig aan en is overwegend zwak tot vrij matig. Kortom: ideaal terrasweer!!

Het droge weer komt de boeren vast goed uit en de natuur vaart er ook wel bij; veel dieren zijn al weer druk in de weer!

Hoe lang blijft het droog?

Rond de maandwisseling trekken zwakke uitlopers van lagedrukgebieden over waardoor in het eerste weekend van april een klein beetje regen valt. De temperaturen blijven op peil, ze zakken wel tijdelijk terug naar het langjarige gemiddelde. Daarna bouwt zich weer een nieuw hogedrukgebied op boven onze omgeving waardoor de kans groot is dat het droge voorjaarsweer terugkeert.

By | 2017-03-24T09:54:57+01:00 24-03-2017|Reacties uitgeschakeld voor Het zonnige en droge voorjaarsweer houdt aan: terrasweer in Noord-Nederland!
X