Partners

TT Circuit Assen

Het TT Circuit Assen: een unieke  locatie voor sport, evenement en vermaak voor jong en oud!  Jaarlijks worden vele publieke (sport)evenementen georganiseerd zoals het WK Superbike, de Motul TT Assen en de British Superbikes. Er zijn ook andere races, zowel voor motor, auto en zelfs voor vrachtauto’s zoals het Truckstart festival. Bovendien zijn er vrije trainingen en je kan zelf ook op het circuit rijden. Meer dan 600.000 bezoekers per jaar en dat alles wordt in goede banen geleid dankzij de inzet van meer dan 1000 vrijwilligers!

Kortom, sporten tot op het hoogste niveau ter wereld! Nieuwsgierig? Kijk op http://www.ttcircuit.com/.

TT Circuit Assen werkt samen met Noorderweer. Het gehele jaar door wordt dagelijks de weersverwachting voor het TT-Circuit verzorgd. In de aanloop naar en natuurlijk ook tijdens de grote evenementen wordt de organisatie (en de officials) nauwkeurig op de hoogte gebracht van de weersverwachting.

RTV Drenthe en RTV Oost (regionale omroepen)

RTV Drenthe is een onmisbare informatiebron voor de inwoners van de provincie Drenthe. De website www.Rtvdrenthe.nl is een van de populairste websites van Drenthe. Maandelijks trekt de site gemiddeld 2.9 miljoen bezoekers.

RTV Oost is thuis zijn in Overijssel en is in 2023 HET voorbeeld voor alle regionale media (spraakmakend, verbindend en innovatief). Ook de website https://www.rtvoost.nl/ wordt zeer goed bezocht, maandelijks trekt de site gemiddeld ruim 9 miljoen bezoekers. Ruim 80.000 mensen luisteren naar de Omroep en meer dan 200.000 tv-kijkers.

RTV Drenthe en RTV Oost werken samen met Noorderweer. Bij RTV Drenthe worden dagelijks de radioweerberichten voor deze omroep verzorgd, bij beide zenders ook het weer op de website.

Weerbewaking festivals (Kadepop Groningen)

Noorderweer verzorgt al jaren voor diverse opdrachtgevers de weerbewaking tijdens festivals, ook voor Kadepop het ludieke festival op een prachtlocatie, nl. het voormalige Suikerunie-terrein in Groningen. Voor meer info over het evenement, check https://www.kadepop.nl/.

Oostwold Airport (Airshow)

Op 4 en 5 juni a.s., 1e en 2e Pinksterdag is op vliegveld Oostwold ‘the sky the limit’!
Met ruim 20.000 betalende bezoekers is de Oostwold Airshow de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste evenement in de Nederlandse burgerluchtvaart. Naast heel veel historische vliegtuigen kan je als bezoeker ook antieke trekkers, antieke voertuigen en een compleet militair (vlieg)kamp uit de Tweede Wereldoorlog bewonderen. Klik hier voor meer informatie.

Noorderweer verzorgt voorafgaand aan de show de weerbriefing zodat de piloten precies weten welke weersituatie ze op elk moment kunnen verwachten en dat op iedere vlieghoogte.

De 4 Mijl van Groningen

De 4 Mijl van Groningen is het bekendste hardloopevenement van Noord Nederland waar jong en oud massaal op af komt. Dit evenement wordt sinds 1993 georganiseerd door Golazo Noord Nederland, voorheen Topsport Noord Nederland.
In de afgelopen jaren is het grootste loopevenement van Noord Nederland uitgegroeid tot een volksfeest voor de stad Groningen en ver daar buiten. De 4 Mijl vindt altijd plaats op de tweede zondag in oktober. De charme van het evenement is de mix van een bedrijvenloop, wedstrijdloop, recreanten- en jeugdloop. Maar ook de speciale aandacht die uitgaat naar goede doelen. De 4 Mijl kan niet worden georganiseerd zonder de hulp van onze sponsoren, partners en suppliers.

De organisatie 4 Mijl van Groningen werkt samen met Noorderweer. Alle deelnemers en betrokkenen worden vroegtijdig op de hoogte gebracht van het weer; in de aanloop naar het evenement en natuurlijk op de dag zelf tijdens de loop.

De weerberichten worden via Facebook (De 4 Mijl van Groningen) en Twitter (@4mijl) aangeboden.

Galazo organiseert nog veel meer sportevenementen, zoals de 4mijl4you, de Plantsoenloop, de Santarun, de UrbanTrail etc. waar Noorderweer de weersverwachting verzorgt.

Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (kortweg VWK) is een Nederlandse vereniging die zich bezighoudt met het weer; weermetingen, kennisoverdracht en het beleven van weerkunde als hobby in het algemeen.

De site www.vwkweb.nl biedt mogelijkheden tot het onderhouden van sociale contacten en alle aangesloten leden kunnen hun weermetingen eventueel ook via internet insturen.

Een aantal maal per jaar zijn er bijeenkomsten in een ruimte van het KNMI in De Bilt, waar lezingen worden gehouden. Ook zijn er op regionaal niveau activiteiten, variërend van bijeenkomsten, barbecues en bezoeken aan meteodiensten.

Namens Noorderweer, ben ik ook lid van deze Vereniging. Als regiocoördinator Noord organiseer ik samen met en voor leden elk jaar een aantal bijeenkomsten. Natuurlijk zijn introducés van harte welkom.

De Vereniging en Noorderweer versterken elkaar; de activiteiten die georganiseerd worden en de mogelijkheden zijn terug te vinden op beide websites.

NVBM

De Nederlandse Vereniging ter Bevordering van de Meteorologie (NVBM) bevordert de weerkundige beroepsuitoefening op wetenschappelijk, maatschappelijk en intermenselijk terrein, het beroepsaanzien, de onderlinge sociale banden en Europese certificering. NVBM is onderdeel van de European Meteorological Society EMS.
De leden zijn meteorologische professionals (geweest) in universiteit, weerkamer, research & development, industrie, management, klimaatonderzoek.

De NVBM organiseert regelmatig bijeenkomsten.

Ik ben namens Noorderweer ook lid van deze Vereniging. Deze Vereniging en Noorderweer versterken elkaar; de activiteiten die georganiseerd worden en de mogelijkheden zijn terug te vinden op beide websites.

Weerplaza

Noorderweer maakt gebruik van de radarbeelden van Weerplaza.